Assink junior vwo

Vind je het leuk om met andere kinderen samen te leren en problemen op te lossen? Heb jij een voorlopig vwo-advies gekregen voor de middelbare school; en wil je alvast vwo-workshops volgen op het Assink lyceum? Geef je dan op voor de workshops die we geven aan aanstaande vwo-leerlingen uit groep 8.

Wanneer?
De workshops vinden plaats na de herfstvakantie en duren tot aan de meivakantie. Ze vinden plaats op de dinsdag van 14.15 t/m 15.45 uur op de locatie Bouwmeester in Haaksbergen. Onder elke workshop tref je de data aan dat ze worden gehouden. 

De workshops:

Je kunt kiezen uit verschillende workshops. Iedere workshop bestaat uit drie bijeenkomsten. Hieronder lees je per workshop wat je gaat doen. Je mag je opgeven voor beide workshops. Indien er teveel inschrijvingen zijn, gaan we loten. De afvallers krijgen dan bij de volgende workshop voorrang.

Tijdreizen

Houd jij van ontdekken en heb jij altijd al eens een reis door de tijd willen maken?! Op het Assink lyceum duik je in het verleden van onze wereld en ga je op ontdekking door de geschiedenis. Maar wees voorbereid! De reis kan eventuele gevaren met zich meebrengen… Tot snel!

10 januari, 17 januari en 24 januari 2023
Inschrijving gesloten

Hart en longen

Vind jij het menselijk lichaam interessant en wil jij meer te weten komen over het hart en de longen? Geef je dan op voor deze workshop! Tijdens deze lessen kom je meer te weten over hoe het hart en de longen werken. We kijken theoretisch én praktisch naar het verzamelen van gegevens over deze organen!

7 februari, 14 februari en 21 februari 2023
Inschrijving gesloten

De Gouden Eeuw

Vaar met ons mee door de glorietijd van Nederland in de Gouden Eeuw, waarin ons kleine land uitgroeide tot een van de belangrijkste handelscentra in de wereld. Tolerantie en een multiculturele samenleving waren de sleutel tot wetenschappelijke ontwikkeling zoals die we vandaag de dag ook nog kennen.  In deze lessenreeks gaan we samen kijken naar hoe Nederland welvarend werd, een belangrijke wereldpositie kreeg, een cultureel centrum werd én een geboorteplaats werd voor de wetenschap. Maar was het wel voor iedereen zo'n Gouden Eeuw?  

4 april, 11 april en 18 april 2023
Inschrijving gesloten

De onderzoeker in jou

Hoe werkt het menselijk brein? Hoe worden videogames gemaakt? Hoe zagen mensen er in de prehistorie uit, en waren het toen eigenlijk al wel mensen? Wil jij het antwoord weten op deze vragen, of heb je een andere vraag waar je het antwoord op wil? Je kan het onderzoeken in onze workshop! Tijdens deze workshop leer JIJ hoe je een onderzoek opzet en uitvoert. Misschien word jij later wel de nieuwe wetenschapper van de toekomst!

9 mei, 16 mei en 23 mei 2023
Inschrijving gesloten

Aanmelden!

Het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden. Volgend schooljaar bieden we weer nieuwe workshops aan.