Naar de brugklas

Magazine speciaal voor nieuwe brugklassers

Hoe verlopen de eerste weken op school? Hoe ziet een schooldag eruit? Wat is het allerleukste in de brugklas? Speciaal voor leerlingen van de basisschool hebben wij een magazine gemaakt met veel leuke informatie die je als aanstaande brugklasser niet wilt missen. Daarnaast staat er informatie in over de verschillende niveaus die je op onze locaties kunt volgen en lees je over de ondersteuning & begeleiding die wij bieden. Hieronder kun je de pdf-versie van het magazine downloaden. Veel leesplezier!

Magazine voor nieuwe brugklassers.pdf

Waarom kiezen voor het Assink lyceum?

Je staat dit jaar voor een belangrijke keuze: naar welke middelbare school ga je? De overgang van de basisschool naar de middelbare school is grote nieuwe stap. Het is daarom belangrijk dat je kiest voor een school die bij je past. Wil je weten of Het Assink lyceum bij je past? Wij geven je tien redenen om voor Het Assink te kiezen.

10 redenen om voor het Assink lyceum te kiezen

Kom kennismaken

Hoe gaat dat nou straks op de middelbare school? Krijg ik veel huiswerk? Lukt het op tijd om te wisselen van lokaal? Wat doe ik in een pauze? Ga ik naar vmbo, havo of vwo? Krijg ik ook begeleiding op school?

Om goed te kunnen kiezen, en om antwoorden te krijgen op al je vragen, nodigen we je op verschillende momenten uit om kennis te maken met onze school. Op die manier kun jij met een goed gevoel jouw nieuwe school kiezen.

Tijd voor jouw talent!

Talentgericht onderwijs

Iedereen heeft talent. Jij dus ook! Op het Assink lyceum krijg je de tijd om jouw talenten te ontdekken én te ontwikkelen. Talentgericht onderwijs noemen we dat. Om dat te doen krijg je tijd voor jouw ontwikkeling. Vier soorten tijd om precies te zijn. Deze vier tijden noemen we onze bouwstenen. Je gaat deze bouwstenen terugzien in jouw rooster.

 

Lees meer over Talentgericht onderwijs

Stamtijd Basistijd Ateliertijd Toptijd

Locaties

van Brakelstraat,  Haaksbergen

van Brakelstraat, Haaksbergen

Leerjaar 1 en 2
vmbo-bb/kb
vmbo-tl/havo

Leerjaar 3 en 4
vmbo-g/tl

Meer informatie

Parallelweg, Neede

Parallelweg, Neede

Leerjaar 3 en 4
vmbo-bb
vmbo-kb
vmbo-g/tl

Meer informatie

Rekkenseweg, Eibergen

Rekkenseweg, Eibergen

Leerjaar 1 en 2
vmbo-bb/kb
vmbo-tl/havo
havo/vwo

Meer informatie

Bouwmeester, Haaksbergen

Bouwmeester, Haaksbergen

Leerjaar 1 t/m 6
havo
vwo
vwo-plus
gymnasium

Meer informatie